Szürkehályog

Nézzünk szembe a valósággal… nincs olyan lehetőség, amivel a már kialakult szürkehályog megállítható vagy visszafordítható lenne. A műtét az egyetlen megoldás. Ez azonban garantáltan fájdalommentes, gyors és biztonságos. A műtéttechnika fejlődésének eredményeként, mikro-sebészeti eljárások révén a korábban jellemző 12 mm-es seb helyett akár 1 mm-es seben keresztül is operálható a szem. A beavatkozás egynapos műtét keretében elvégezhető, gyors és jó látásrehabilitációt tesz lehetővé.

A szürkehályog műtét során eltávolítjuk az elhomályosodott szemlencsét, és helyette egy mesterséges lencsét ültetünk be. Nincs szükség általános érzéstelenítésre (altatás nélkül, helyi érzéstelenítés-cseppentés mellett zajlik). A műtét időtartama kb. 15 perc. Nincs szükség elkülönítésre vagy bonyolult műtét utáni kezelésre. A látásjavulás és felépülés egyaránt gyors.

Egyfókuszú, tórikus és multifokális műlencsék is beültethetők, melyekkel sokféle látáshiba korrigálható. 

Minden beteg vonatkozásában egyedi, személyre szabott lencse, terápiás terv kerül kidolgozásra, figyelembe véve a beteg elvárásait, életmódját és általános egészségi állapotát.

A beavatkozás után néhány órával hazamehet, és ellenőrzés mellett (egy nappal a műtét után kötelező kontroll vizsgálat), otthonában gyógyulhat. Nagyon ritkán, bonyolult esetekben pár napos kórházi ellátás válhat szükségessé.